Столичний гурт “Теорія простору” із золотоніським фронтменом презентував пісню про Майдан

21 Травня 2014 17:11
zolo.in.ua

zolo.in.ua

Молодий київський гурт «Теорія Простору», лідером якого є золотоніський музикант Андрій Клименко (на фото), презентував пісню «Злочин». Трек написаний два роки тому, і він має доволі революційну історію. Якщо її написання пов’язане з Українською Революцією 1917 року, то її представлення широкому загалу та завершення пов’язане з цьогорічними подіями на Майдані.

під час написання тексту, автор навчаючись на історичному факультеті, як студент працював над темою «Студенти учасники бою під Крутами».

«Саме в цей час перечитував чимало матеріалів про сам бій, про його молодих учасників, працював в архіві над їхніми особистими справами, кілька справ навіть вдалося віднайти, студентів-учасників, які не були відомі. І пісня звичайно піддалася впливу мого тодішнього настрою, і переживань щодо молоді, яка боролася за Україну, про яку тоді ніхто не чув і не знав, бо її не існувало в принципі», – розповідає Андрій Клименко. – Спочатку я вважав, що слова пісні несуть навіть надто пафосний для мирного часу зміст, проте рядок «В чому ж мій злочин? Хіба це провина любити рідну країну?» був придуманий мимохіть».

Друге дихання пісня отримала під час подій на Майдані, коли Андрій усвідомив наскільки влучно підходять історичні реалії до слів: “21 листопада минулого року, я зібрав невелике коло друзів для того, щоб ввечері поїхати на Майдан через на підтримку дій уряду щодо згортання Євроінтеграції, фактично ми були одними з перших, це була перша ніч Майдану і наша перша ніч на майдані. Під дощем грав Сергій Василюк протягом ночі і я скориставшись шансом виступити та гітарою Сергія Василюка (гурт «Тінь Сонця») зіграв на імпровізованій сцені (джип який підтягнув УДАР) пісню «Злочин», таким чином це була одна з перших пісень, яка прозвучала на Майдані. А 1 грудня коли Майдан перейшов свою мирну межу, нами був записаний демо-запис, а вже в травні ми спромоглися записати її на студії «Сонцесвіт», на якій зокрема записувалися «Тінь Сонця».

Джерело: zolo.in.ua