Черкаським розумникам дарували мобілки і календарі з Шевченком

30 Травня 2014 10:00

936Завершуючи навчальний рік, в області підбивають підсумки участі школярів Черкащини у Всеукраїнських предметних олімпіадах, конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України.

Серед учнів-переможців – жителі м. Черкаси, Кам’янщини, Тальнівщини, Уманщини, Городищини та інших міст і районів області. У наступному році вони матимуть стипендію обласної державної адміністрації, яку щорічно в області отримують 50-60 школярів, котрі залишаються навчатись на Черкащині.

А обласна влада привітала юних інтелектуалів цінними подарунками – мобільними телефонами та пам’ятними календарями, створеними до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Довідково: у  ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад брали участь 99 учнів із 9 районів і 4 міст області. 52 учні стали переможцями.

Щороку зростає популярність Малої академії наук в області. Яскравим показником цього є збільшення кількості наукових робіт, виконаних на високому рівні. 54 представники області взяли участь у цьогорічному фінальному етапі конкурсу-захисту, із яких 26 стали переможцями.

На цьогорічному конкурсі найпопулярнішими були секції філологічного та історичного наукових відділень МАН.  Всі 4 учасники фіналу відділення мовознавства, 3 з 5 – у відділення історії – принесли блискучі перемоги в залік черкаської команди і тим самим підтвердили, що є одними з найкращих знавців мови та історії рідного краю. Серед переможців – Денис Ємець та Олександр Морозов із Кам’янщини, Мирослава Доманіцька з Тальнівщини.