У КВУ вітають рішення Черкаської ТВК перерахувати бюлетені на “проблемних” дільницях (заява)

30 Травня 2014 11:03
radiosvoboda.org

radiosvoboda.org

Черкаська обласна організація КВУ вітає рішення Черкаської ТВК перерахувати бюлетені на тих дільницях, де підсумки результатів голосування викликають сумніви. У КВУ закликають тервиборчком не залишити без розгляду жодної скарги і прийняти зважене рішення про необхідність повторного підрахунку голосів на “проблемних” дільницях.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті Черкаської обласної організації КВУ з приводу рішення Черкаської ТВК перерахувати бюлетені з виборів до Черкаської міської ради і міського голови.

“Лише відкритий і прозорий перерахунок, при залученні всіх зацікавлених сторін і під контролем громадськості, зможе дати відповідь на питання, чи були фальсифікації при голосуванні на місцевих виборах, чи мало місце організаційно-технічні недопрацювання дільничних виборчих комісій. Пам’ятаємо, що перемога отримана тільки чесним шляхом і яка не викликає сумнівів у виборців, може забезпечити легітимність новій владі і довіру громадян”, – йдеться в заяві.

Також ЧОО КВУ сподівається, що Управління МВС України в Черкаській області, доведе до логічного завершення відкрити кримінальні впровадження, їх результати будуть оприлюднені і винні в порушеннях виборчого законодавства будуть покарані.