На черкаському підприємстві дбають про сторічний парк (відео)

31 Травня 2014 11:00

434545454545+Раритетні водограї, штучні озера та затишні алеї. Такий вигляд у свої 100 років має “Водопарк” у Черкасах. От тільки на його територію сторонніх не пускають. Там відпочивають працівники міськводоканалу, самі ж за ним і доглядають.

Про “Водопарк” – у сюжеті ВІККА-новини.

Територію у 14 гектарів доглядають ось ці жіночки. За майже чверть століття роботи на підприємстві її, як свої п’ять пальців, уже вивчила Алла Яківна.
Алла Кайгородова, працівниця КП “Черкасиводоканал”: “І удобрюємо, полемо, розсаджуємо. Усе робимо! В обідню перерву тут увесь “Водоканал” виходить гуляти, коли є така територія, то хочеться вийти, у приміщенні сидіти не дуже хочеться”.
Озеленюють та оздоблюють парк водоканалівці власним коштом. За кожним підрозділом закріплена своя ділянка. Між собою ще й змагаються за кращий дизайн. Ось цей міні-ставок навіть зариблений.
Сергій Овчаренко, директор КП “Черкасиводоканал”: “Напевно, більшу половину свого життя ми все-таки проводимо на роботі. Я вважаю, що має велике значення, в яких умовах людина працює. Від того залежить і емоційний настрій. Від цього і залежить віддача колективу та підприємству, на якому працюєш”.
Унікальних дерев у “Водопарку” немає. Але більшість із них – довгожителі. Їм майже по сотні років. Друге життя тут дали навіть раритетним водограям.
Лариса Черенько, технік КП “Черкасиводоканал”: “Він переїхав до нас, коли біля ОДА демонтували фонтан, до нас. Тепер маємо таку раритетну річ. Ми її підтримуємо в гарному стані, робочому”.
Цьогоріч “Водопарк”, як і саме комунальне підприємство, відзначає ювілей. Йому восени виповниться 100 років.