Черкаські матусі відкрили “антисепаратистський” біг-борд (фото, відео)

1 Травня 2014 17:05

Сьогодні, 1 травня, патріотичні матусі Черкас відкрили “антисепаратистський” біг-борд на в’їзді до Черкас із боку Золотоноші. Кошти на нього збирали  учасниці форуму “Клуб черкаських мамочок”. І ось нарешті ідея, висловлена кілька тижнів тому цілком спонтанно, втілилася в життя.

SONY DSC“Ми обговорювали повідомлення, що в Черкасах було затримано сепаратистів. І  почали  думати з цього приводу, як запобігти проявам цього ганебного явища. Одна з форумчанок запропонувала ідею біг-борду зі зверненням до сепаратистів від жителів Черкас, – розповідає одна з патріотичних матусь Богдана Северин (на фото нижче). – Дівчата відгукнулися позитивно. Але хотілося, щоб ця ідея нікуди не зникла. Ми зробили на форумі опитування стосовно того, який напис має бути на борді, заслухали дуже багато ініціатив, що має бути зображено на ньому. В результаті голосування переміг такий варіант. Одна з матусь спеціально сфотографувалася в такому образі черкаської матері-захисниці. Можливо, хтось побачить цей борд і в когось щось в голові клацне і задумається, що сюди йти не треба. Бо в нашому місті живуть не байдужі люди”.

SONY DSCДо створення креативного біг-борду причетні кілька десятків черкаських жінок. На свято відкриття вони прийшли з чоловіками і дітьми. Заспівали гімн України, випустили голубів.

Активні матусі налаштовані не зупинятися на реалізованому. Кажуть – якщо буде підтримка громади, будуть робити схожий борд на в’їзді в Черкаси з боку Сміли.

SONY DSC