Підсумки місцевих виборів на Черкащині: несподіванки й прогнозовані перемоги (відео)

27 Травня 2014 09:00
okino.ua

okino.ua

Однією з найбільших несподіванок місцевих виборів 25 травня на Черкащині стали результати виборів Катеринопільського селищного голови. Про це в ефірі “Громадське ТБ: Черкаси” зауважив  голова обласного відділення КВУ Максим Михлик, підбиваючи підсумки виборів на Черкащині.

Нагадаємо, що в Катеринополі із більш ніж 50% перемагає  самовисуванець Іван Гегедош, 32-річний місцевий бізнемен.

“Це абсолютно неочікувано для експертів, журналістів. Два важковаговики, між якими очікувалася боротьба, – Наталія Багрянцева і Ткаченко, які представляють міську і районну владу, набрали по 25% і програли вибори, – зазначив Михлик. – Коли ми моніторили ситуацію, в нас було два протилежні міста: Корсунь і Катеринопіль. Корсунь виглядав таким собі революційним містом, з Євромайданом, активною громадою і киплячими пристрастями, то ми очікували, що там переможе представник цього революційного напрямку. І навпаки, Катеринопіль був тихим і спокійним, там нічого не відбувалося і ми прогнозували, що оберуть представника влади. А вийшло навпаки: Катеринопіль обрав молоде невідоме обличчя,  а революційний Корсунь – старого представника влади”.

Схожою Михлик називає і ситуацію в Черкасах на виборах до міської ради. “Демократичний альянс”, ВО “Свобода”, “Правий сектор”, які проявили активну участь у революційних подіях осені 2013-зими 2014 виявилися непрохідними, натомість виграла Радикальна партія, яка жодним чином себе не проявила на Майдані.

“Вочевидь, рейтинг Ляшка, який набрав на президентських виборах 3 місце, потягнув за собою “паротягом” і місцеві осередки партії в раду”, – зробив висновок експерт.

Детальніше – у відео: