Біженці зі Слов’янська житимуть в Боровиці на Чигиринщині

2 Червня 2014 15:57
rian.com.ua

rian.com.ua

Більшість біженців зі Сходу України не хочуть повертатися назад. Навіть якщо ситуація стабілізується. Про це з посиланням на видання “Голос Запоріжжя”, журналісти якого зустрілися з переселенцями зі Слов’янська, пише чигиринський сайт “Ремарка”.

Володимир, Ірина, двоє їхніх дітей, а також – сусідка з сином. Наспіх зібравши речі, вони бігли з рідного міста до Черкас. По дорозі потрапили під обстріл бойовиків. Дивом вирвалися і повертатися назад не хочуть. Хоча в Слов’янську залишилися бізнес, житло і старенькі батьки.

“Ставлення змінилося, дуже змінилося… розчарування в людях. Раніше сподівався і знав, що якщо це твій сусід, був упевнений. А тепер не знаєш, ворог він тобі чи друг. Просто боїшся!”, – з болем каже Володимир.

У селі Боровиця Володимир та Ірина вже купили в розстрочку будинок. Кажуть, починати життя з нуля – важко, але сподіваються на допомогу влади. У Черкаському контактному центрі, який займається біженцями, запевняють: чим зможуть – допоможуть. Досвід є. З початку березня – прийняли з Криму і з сходу України більше двохсот переселенців.