Нардеп наполягає на більш рішучій реакції уряду на пропаганду російських ЗМІ

3 Червня 2014 12:00
uapress.info

uapress.info

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко під час погоджувальної ради звернув вагу на необхідності більш адекватної реакції з боку уряду та відповідних українських інституцій на ситуацію, що склалася з так званим висвітленням подій в Україні російськими медіа.

“Якщо в останній період все, що стосувалося діяльності цих медіа, було в стилі пропаганди, яка перейшла потім до поширення ідей насильства і агресії, то сьогодні це інакше, як інформаційним маразмом не назвеш”, – зазначив Микола Томенко.

Як приклад, він навів випадок із поширенням журналістами російського видання Life News через соціальні мережі, а пізніше – і в прямому ефірі каналу “Росія-1” інформації про те, що нібито відома українська біатлоністка, олімпійська чемпіонка і, до речі, нинішній заступник Міністра молоді і спорту Олена Підгрушна брала участь в антитерористичній операції як снайпер.

На переконання Миколи Томенка, те, що Росія розповсюджує через свої інформаційні носії, передовсім має бути предметом жорсткого контролю і відповідного реагування МЗС та інших інституцій. Оскільки мова йде не лише про “інформування” російського глядача, а і значної кількості людей у світі, які отримують подібну маразматичну інформацію про Україну з російських джерел.