Стартувало ЗНО (рекомендації)

3 Червня 2014 11:29
zno.if.ua

zno.if.ua

Сьогодні, 3 червня в Україні розпочалося зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень випускників. Свої знання тестуватимуть більше 9 тисяч черкащан. Із них – 6 тисяч 632 цьогорічних одинадцятикласники та ще 1 тисяча 545 випускників минулих років, учнів і студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів.

“Матеріали для проведення зовнішнього незалежного оцінювання забезпечує Український центр оцінювання якості освіти, – говорить директор департаменту освіти й науки Черкаської ОДА Галина Гаврилюк. – Спецзв’язок здійснює доставку матеріалів для тестування в область, а наше завдання – належно організувати роботу пунктів тестування і забезпечити охорону як тих документів, які були доставлені, так і вже виконаних робіт”

За її словами, у дні проведення ЗНО у Черкаській області діятиме 27 пунктів тестування (11 з них у школах, 15 у ВНЗ, ще один у професійно-технічному навчальному закладі) у Золотоноші, Черкасах, Смілі, Каневі, Умані та Шполі. У них працюватимуть більш як тисяча освітян.

У Міністерстві освіти й науки України радять зазделегідь ознайомитися з маршрутом доїзду до пунктів тестування. А також звертають увагу на те, що на вході до пункту тестування необхідно пред’явити:

– Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання;

– паспорт або інший документ, серія та номер якого зазначені в Сертифікаті;

– запрошення-перепустку для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні.

“У разі відсутності одного з вищезазначених документів або пред’явлення копій Сертифіката, паспорта або іншого документа абітурієнт до пункту тестування не допускається. При собі потрібно мати дві-три капілярні чи гелеві ручки з чорнилом насиченого чорного кольору, а також, за бажанням, прозору пляшку з питною водою”, – йдеться у повідомленні відомства.

Нагадуємо, що допуск абітурієнтів до пункту тестування триватиме з 10.15 до 10.50, початок зовнішнього незалежного оцінювання з усіх предметів – 11.00.

Пам’ятайте, що протягом часу, відведеного на складання тесту, абітурієнт не повинен мати при собі будь-яких засобів зв’язку, пристроїв зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування.