“ТВК-2010” не встигає з підрахунком у Черкасах результатів виборів-2014

4 Червня 2014 12:12

TVKСформована ще 2010 року міська ТВК ганьбить Черкаси на всю Україну “черепашачими темпами” підрахунку волевиявлення черкащан, пише видання “Прес-центр”.

У місті вже починають сумніватися: чи не з-за того у комісії так “поспішають” з підрахунками, бо делеговані вони були “регіоналами”, комуністами і “народниками” Литвина – тобто тих партій, які згідно нинішнього вибору черкащан, фактично “залишаються за бортом” активної політичної діяльності?

Керівник Агентства стратегічних досліджень Сергій Пасічник, аналізуючи події в місті, зазначив на своїй сторінці у “Фейсбуці” наступне:”Головною причиною хаосу та безладу, який ми спостерігали до і в день виборів є недбалість і бездіяльність міської ТВК. Будучи сформованою фактично з подання Партії регіонів і її сателітів вона виявилась неготовою (аби не сказати – готовою до саботування) до нормального правового та організаційного забезпечення місцевих виборів в Черкасах 25 травня 2014 року. Усі ключові проблеми, що виникали на етапі до дня виборів та після завершення голосування (а саме ці два етапи є найбільш проблемними з точки зору законності) пов’язані з відсутністю нормального реагування міською ТВК на дії окремих суб’єктів виборчого процесу…”.

Експерт відзначає: “Апофеозом стала ситуація гальмування прийому виборчої документації спочатку в районних, а потім в міській ТВК. Складається враження, що по отриманню штабами окремих політичних сил результатів паралельного підрахунку було запущено програму з оперативного зриву виборів”. Наостанок Сергій Пасічник робить висновок щодо можливих причин гальмування підрахунку: “Команда, яка формувала і присутня в складі міської ТВК є як мінімум ідеологічними противниками і “Батьківщини” (яку не дуже влаштовує результат), і УДАРу, і “Свободи”, і ПВД, і ряду інших сил (яких результат більш-менш влаштовує), яких в новій міській раді достатньо аби нарешті почати працювати на благо міста”.

Утім, задані в останні дні темпи роботи ТВК дають можливість сподіватися, що вибір черкащан озвучать таки нинішнього літа, хоча явно вже після інавгурації Президента. Порахувати голоси у невеликому обласному центрі для застарілої міської ТВК виявилося складніше, аніж для ЦВК – підрахувати голоси мільйонів виборців по всій Україні…