ЦВК розпустила Черкаську міську ТВК і зобов’язала встановити результати виборів до 10 червня

5 Червня 2014 08:54

SONY DSCЦВК припинила повноваження всього складу Черкаської міської виборчої комісії. Про це йдеться в постанові ЦВК від 4 червня за підписом її голови Михайла Охендовського.

“Достроково припинити повноваження всього складу Черкаської міської виборчої комісії Черкаської області у зв’язку із систематичними та грубими порушеннями вказаною комісією Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”, – пояснюють причину такого кроку в ЦВК.

ЦВК звернула увагу на те, що скарги, на основі яких Черкаський виборчком вирішив перерахувати голосу виборців на місцевих виборах 25 травня, були оформлені без дотримання необхідних вимог і мали б бути повернутими суб’єктам звернення без розгляду.

Таким чином, ЦВК вважає постанови тервиборчкому, яким призначено проведення повторного підрахунку голосів виборців на ділянках, необґрунтованими й прийнятими з перевищенням повноважень виборчкому, а також такими, що суперечать вимогам закону про місцеві вибори.

ЦВК скасувала ці постанови на засіданні.

Крім того, Центвиборчком вирішив надіслати наявні в комісії матеріали з діяльності Черкаського міськвиборчкому в прокуратуру Черкаської області.

Місцеві організації політичних партій, фракції яких було утворено на першій сесії Верховної Ради, зможуть подати в ЦВК пропозиції щодо складу міськвиборчкому не пізніше 12 години 6 червня.

Після формування нового складу комісії ЦВК зобов’язала її не пізніше від 10 червня встановити результати виборів Черкаської міської ради й міського голови відповідно до вимог виборчого закону.

Нагадаємо, що міліцією відкрито кримінальне провадження за фактом невиконання членами виборчої комісії рішення про початок перерахунку голосів на виборчих дільницях (на 30). До остаточного, передбаченого законодавством, строку оголошення виборчкомом результатів виборів (24 година 30 травня), комісія перерахувала голоси лише на 2 дільницях.