На схід для участі в АТО відправлять іще 90 правоохоронців з Черкащини

11 Червня 2014 15:31

Сьогодні в управлінні МВС України в Черкаській області вітали тих правоохоронців, які у складі зведеного загону 33 дні відслужили у критичних нині східних регіонах країни, беручи участь в АТО.

Упродовж місяця 92 правоохоронці Черкащини забезпечували охорону громадського порядку та безпеку мирних жителів на Донеччині й Луганщині, де зараз надзвичайно гостра й напружена обстановка. Вже за кілька днів на зміну цим правоохоронцям вирушать іще 90 працівників міліції області.

SONY DSC

“Я пам’ятаю, як ви збиралися: в неділю, по тривозі. Наказ поступив о 6 годині, а виїзд – вже на 9-ту. За три години зібралися для захисту країни і ніхто не відступив”, – згадав начальник обласного управління МВС Владислав Пустовар.

За його словами, найскладніше було в перший тиждень на сході.

“Спочатку поїхали в Ізюм, потім літаком перекинули на Маріуполь, де 9 травня відбувалися бойові дії, потім добу ви провели взагалі в лісосмузі… Потім знову автобусом виїхали на Харківську область, потім – на Старобельск, з нього  – на Сватове. Весь цей тиждень незрозуміло було, навіщо ми туди приїхали і які завдання потрібно виконувати, – зазначив Пустовар. – Потім уже визначилися, що ми працюємо на блокпостах, отримали чіткі задачі і все стабілізувалося. Черкаська міліція з усіх зведених загонів, думаю, єдиний підрозділ, який виконав із честю завдання і не кинув автомати, не панікував. Були складнощі, але ви з честю і достоїнством їх перебороли”.

SONY DSC

Дружина “грифонівця” Олександра Наливайка, який повернувся з “гарячих точок” на сході, не стримує емоцій, коли говорить про дні очікування чоловіка з війни.

“Пережити цей місяць – це було дуже важко. Особливо – Маріуполь, Сватово… Рахували кожен день. Перший тиждень я була в шоці: чоловік раптово зібрався і поїхав. Всі новини дізнавалася з інтернету. По телефону не можна було зв’язуватися, єдине, як дізналася про передислокацію чоловіка, – смс-кою по телефону. Бо там дізнавалися, де вони знаходилися, “здавали” їх і хлопці потрапляли в засідки, – розповідає Раїса. – Підтримували сусіди, синові вчителі зі школи. Син мріє бути як тато, аж від дитячого садка”.

SONY DSC

“Грифонівцям”, працівникам МВС, даішникам вручили почесні грамоти, годинники, цінні подарунки (фотоапарати).

Прикметно, що серед відзначених правоохоронців були й ті, хто в революційні події осені 2013 – зими 2014 були по той бік барикад. Сьогодні ж вони захищають країну від кремлівських найманців і терористів.