Вибори до обласної ради слід очікувати за рік-півтора, – екс-голова Черкаської облради

12 Червня 2014 12:49
novadoba.com.ua

novadoba.com.ua

Про вибори до місцевих рад у цьому році, зокрема, до обласних, говорити зарано. Їм мають передувати зміни до Конституції та парламентські вибори.

Про це зазначив  екс-голова Черкаської облради Володимир Гресь, коментуючи ймовірність дочасних виборів до Черкаської облради вже нинішньої осені.

На його думку, вибори обласної ради слід очікувати за рік-півтора.

“Вибори місцевих рад проходитимуть після змін до Конституції, про необхідність яких говорив Президент і на чому наполягав народ. Відтак вибори мають пройти в нових реаліях. І після того, як буде змінено Конституцію, посади голів ОДА і РДА – скасовано, тоді можна буде сенс проводити вибори до обласних рад. На мою думку, в 2014 році цього не відбудеться”, – зазначив Гресь.

Він переконаний – 99% вірогідності того, що в жовтні-листопаді в країні пройдуть парламентські вибори. Причому – за пропорційною системою.

“Мажоритарка” і змішана – відпаде, вибори до Верховної Ради проводитимуться за пропорційною системою, – припускає Гресь. – Хотілося б, щоб пропорційні вибори відбувалися з відкритими списками. Однак сьогодні ми бачимо, що деякі політичні сили не хочуть цього бачити. Я переконаний, що новообрана Верховна рада повинна відповідати стандартам парламенту європейської держави. І Президент, і народ, який стояв на Майдані, хоче бачити владу, яка не краде й грабує, а живе справді за європейськими стандартами “.

Нагадаємо, що 25 лютого 2014 року Черкаська обласна рада звернулася до парламенту з проханням дострокового припинення повноважень, “враховуючи суспільно-політичну ситуацію в країні та вимоги депутатів обласної ради”. Нинішній склад депкорпусу був обраний в жовтні 2010 року.