У Черкаського батальйону терборони немає проблем? (відео)

13 Червня 2014 09:18

5f085f07ab36fd078abb365ba9009994Черкаський батальйон територіальної оборони в обід 11 червня, подолавши 450 кілометрів шляху від Черкас, прибув до пункту розгортання на півдні України. Про це повідомив Черкаський обласний військовий комісар Євгеній Курбет.

“У деяких ЗМІ прозвучала інформація щодо діяльності нашого батальйону територіальної оборони, яка не відповідає дійсності, – зазначив Курбет. – Йшлося, зокрема, про те, що “наші черкащани воюють під Слов’янськом без бронежилетів, без їжі та одягу”.

Полковник Курбет наголосив, що 14-й Черкаський батальйон територіальної оборони прибув на місце дислокації тільки вчора вдень, причому це місце – зовсім не під Слов’янськом і навіть не на Донеччині, а зовсім в іншій області України, не на сході, а на півдні держави. За цей час ніяких неприємних вражень від спілкування з місцевим населенням у бійців не було. З боку керівництва міста, де розмістилися черкащани, відчувається сприяння та підтримка.

Як зазначив військовий комісар, поки що не всі побутові проблеми розв’язані, але батальйон має дах над головою (він розквартирований у колишньому приміщенні військової частини), привіз собою польову кухню. Всі бійці вдягнуті та взуті, озброєні автоматами радянського зразка та мають військову техніку, мобілізовану з підприємств національної економіки (щоправда, по дорозі два автомобіля вийшли з ладу й потребували ремонту).

Незважаючи на те, що батальйон розміщений віддалік від місць здійснення АТО, його поступово обладнують кевларовими шоломами (високої міцності) та бронежилетами. За словами полковника Курбета, проблема зараз не в грошах (військовикам надають допомогу українські підприємства), а в певному дефіциті цих захисних засобів.

 

Джерело: Прочерк