Переможців поетичного конкурсу в Каневі надрукують у німецькому журналі

16 Червня 2014 18:04

_2014_2Визначено переможців першого міжнародного поетичного конкурсу “Чатує в століттях Чернеча Гора”, організованого міжнародним літературно-мистецьким журналом “Склянка Часу*Zeitglas” до 200-ліття від дня народження Т.Г. Шевченка.

Літературне змагання поетів полягало у висвітленні проблем духовного минулого, нинішнього та майбутнього розвитку України.

До конкурсного розгляду було подано 1 тисяча 789 творів сучасних авторів із України та зарубіжжя, написаних українською та російською мовами.

Переможцями визнані: 1-е місце – Любов Бенедишин (м. Сокаль, Львівська область)  – за твір “Тарас Шевченко”, 2-е місце – Микола Петренко (м. Львів) – за твір  “Вибір”, 3-є місце було віддано двом авторам –  Ярославу Петришину (м. Львів) за твір “Тарасик” та Олегу Андрішко (с.Вітрівка, Криничанський р-н, Дніпропетровська область) за твір  “Нема пророка?”.

Автори трьох найкращих поезій будуть відзначені нагородами. Їх твори буде перекладено німецькою мовою та опубліковано на сторінках міжнародного літературно-мистецького журналу “Склянка Часу*Zeitglas”

Інші, відзначені рішенням конкурсного журі роботи, були опубліковані на сторінках літературного альманаху “Скіфія”.