За час проведення операції “Нерест” відкрито 13 кримінальних проваджень

17 Червня 2014 10:38
grim.in.ua

grim.in.ua

За час проведення операції “Нерест” черкаською міліцією відкрито 13 кримінальних проваджень, за якими винні особи притягувалися до відповідальності.

Про це розповів начальник лінійного відділення в річковому порту міста Черкаси при УМВС України в області Олег Меркулов.

За його словами, у період “Нересту”, а це від 1 квітня до 10 червня, правоохоронці вилучили 69 сіток та один електролов. Загальна сума збитків, завдана державі, сягнула близько 300 тисяч гривень.

Також начальник лінійного відділення нагадав про збільшення суми штрафів, які особи мають сплатити у разі здійснення ними незаконного вилову.

“Раніше вартість товстолоба, наприклад, складала 90 гривень, зараз за одну голову прийдеться заплатити 250 гривень. За одного судака, виловленого не в заказнику, винуватець відшкодує 510 гривень, а раніше платив 120. Якщо особа наловила більше ніж на 1800 гривень, то вже відкривається кримінальне провадження. Якщо сума менша, то для порушника настає адміністративна відповідальність, – сказав Меркулов. – Уся вилучена риба здається під акт на підприємства. Отримані від її реалізації гроші йдуть у дохід держави. Зокрема, з січня 2014 року уже відшкодовано державі близько 500 тисяч гривень. За період проведення операції “Нерест” – 210 тисяч гривень”.