“Народна філармонія” виступить із концертами на Шполянщині і Звенигородщині

23 Червня 2014 16:34

1147«Народна філармонія», що три місяці підтримує бойовий дух українських воїнів, у День Конституції України відвідає з концертом Черкащину.

Цей мистецький проект, створений 5 квітня 2014 року за сприяння Міністерства культури та Міністерства оборони України, покликаний підбадьорити, надихнути на ратні подвиги військових Збройних Сил України заради захисту територіальної єдності держави. В ньому взяли участь відомі українські митці: Народні артисти України Раїса Недашківська, Фемій Мустафаєв, Володимир Талашко; Заслужені артисти України Леся Горова, Ірина Кириліна, Тарас Компаніченко; лауреати Міжнародних конкурсів Руслана Лоцман, Михайло Твердий; гурти «Горлиця», «Тарута»; композитори, співаки-барди.

За цей час артисти дали близько 40 концертів у військових частинах різних областей країни, формуваннях Національної гвардії, воєнних госпіталях, реабілітаційних центрах учасників бойових дій. Наступні виступи відбудуться з 20 по 23 червня для військових Херсонщини та Запоріжжя.

А в доленосний для держави день, коли в Незалежній з’явилася власна Конституція, митці-патріоти вважають, що їх спів має лунати в самісінькому географічному центрі України – на Черкащині, в селі Мар’янівка Шполянського району. Передуватиме виступу «Народної філармонії» молитва за мирне майбутнє країни за участю духовенства різних конфесій.

Не обминуть увагою учасники проекту і батьківщину національного символу України – Тараса Шевченко – села Моринці і Шевченково у Звенигородському районі, пам’ятаючи, що в нинішньому році ми святкуємо 200-річний ювілей від Дня народження поета. Ця непересічна подія відбудеться на Звенигородщині того ж дня, 28 червня 2014 року.