Після зриву угоди про коаліцію в Черкаській міськраді Одарич готовий працювати навіть із “Батьківщиною”

24 Червня 2014 14:21

imageОголошення більшості в Черкаській міській раді, яке на сьогодні анонсував міський голова Черкас Сергій Одарич, скасоване.

За словами Одарича, в останній момент “УДАР” і “Соладарність” відмовилися підписувати коаліційну угоду, в якій би вказувалися права та обов’язки партій, що входять у коаліцію.

Як розповів міський голова, перемовини між “Партією вільних демократів”, “УДАРом” і “Солідарністю” щодо створення коаліції тривали кілька тижнів і були “непростими”. Неодноразово текст коаліційної угоди скорочувався і змінювався. Члени майбутньої більшості пропонували свої кадрові призначення.

За словами мера, о 9:30 до нього потелефонували представники “УДАРу” з проханням перенести підписання угоди на 12:00. Об 11:30 до Одарича потелефонував лідер обласного “УДАРу” Віталій Іляшенко та повідомив, що готовий входити в більшість, але без підписання угоди. Відмовився підписувати угоду й Андрій Більда, який очолить у міській раді депутатську групу “Солідарності”.

Міський голова зазначив, що тепер готовий до співпраці з будь-якими політичними силами в міській раді, зокрема, з “Батьківщиною”.

Також він додав, що, очевидно, на сесії міської ради, що відбудеться в четвер, жодних кадрових рішень ухвалено не буде.