Профільний комітет ВР рекомендує тимчасово призупинити акредитацію російських журналістів при органах влади

24 Червня 2014 15:36
pressclub.te.ua

pressclub.te.ua

Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу і в цілому проект постанови про тимчасове призупинення акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах влади.

Проектом (реєстр. № 4109а) пропонується тимчасово призупинити акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах влади.

Під час обговорення наголошувалося, зокрема, що метою проекту Постанови “є збереження національної безпеки України, попередження інформаційної загрози та захист прав громадян на інформацію”.

Члени Комітету також взяли до уваги, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення звернулася в Окружний адміністративний суд міста Києва з позовом про визнання такою, що не відповідає законам України та Європейської конвенції про транскордонне телебачення, діяльності іноземних каналів:”Первый канал. Всемирная сеть”, “РТР-Планета”, “Россия-24”, “НТВ-Мир”- та висловила прохання до суду ухвалити рішення про тимчасову заборону ретрансляції зазначених програм у багатоканальних мережах на території України.