Чоловіку, який розтрощив православний храм у Черкасах, загрожує до шести років в’язниці

26 Червня 2014 16:00

1403776180mvc-430x287Чоловіку, який учора напідпитку проник до приміщення Храму Покрови Пресвятої Богородиці  УАПЦ в Черкасах і влаштував там погром, загрожує до шести років ув’язнення.

Як розповідають у СГЗ УМВС України в Черкаській області, 25 червня до чергової частини Соснівського райвідділу міліції звернувся настоятель одного із храмів міста Черкаси та повідомив, що до нього зателефонували місцеві жителі і розповіли про те, що по території церкви ходить невідома особа та розкидає речі. За вказаною адресою негайно було направлена слідчо-оперативна група та найближчі патрулі міліції.

Першим на місце пригоди прибув наряд Державної служби охорони, який і затримав зловмисника. Прибулих на місце скоєння кримінального правопорушення правоохоронців вразило побачене – на вулиці біля храму та всередині приміщення був суцільний безлад: розкиданні речі, розбиті вікна та зламаний замок на вхідних дверях.

Територією храму були розкидані ікони, хрести, підсвічники та інше церковне майно, частина якого була пошкоджена. Затриманого, правоохоронці доставили до Соснівського райвідділу міліції. Чоловік перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння та докладно нічого пояснити не міг.

Працівники слідчо-оперативної групи працюють на місці події. Експерти – криміналісти здійснюють огляд приміщення, проводять фотографування та вилучення речових доказів. В свою чергу оперативні працівники опитують свідків, встановлюючи всі обставини події.

Наразі інформація про дане кримінальне правопорушення внесено до журналу Єдиного обліку, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до шести років.