“І гривня врятує солдата”, – чигиринці зібрали на бронежилети землякам майже 40 тисяч гривень

27 Червня 2014 11:00

2014-06-26-Marafon-8У Чигирині пройшов марафон зі збору коштів на обмундирування 28 земляків, які нині задіяні у “гарячих точках” в АТО на сході України.

За інформацією видання “Ремарка”, спільними зусиллями до кінця дня зібрали 39 тис. 871 гривню.

Скринька для коштів почала потихеньку наповнювалась уже на міському ярмарку. Хоча і були неприємні моменти. На ринку деякі перехожі виражали бурхливу недовіру, не поспішаючи жертвувати свої “кревні”. А від магазину АТБ»громадських активістів просто попросили піти. Мовляв, це не в рамках корпоративної політики. А як щодо душі?

Нинішньої середи благодійний марафон продовжився в районному будинку культури. Там з присутніми – в більшості це сільські голови, депутати райради та місцеві підприємці – зустрілися учасники делегації, яка побувала в зоні АТО – настоятель Петро-Павлівського храму в Чигирині отець Василь (Циріль) та Олег Островський. Вони поділилися гіркими враженнями від поїздки та закликами всіх бути небайдужими до долі українських солдатів.

Розмір пожертв був різним. Наприклад, деякі люди надавали кошти на придбання орієнтовно одного бронежилета – багато підприємців пожертвували по 1-3 тисячі гривень, по-християнськи бажаючи залишитись інкогніто. А в акуратних грошових стосиках, привезених сільськими головами з глибинки краю, скромно ховались одно-, дво- та 5-гривневі купюри. Під час перерахунку коштів жінки із громадської комісії зітхали: “Дивись, і гривня врятує солдата”.

Марафон збору благодійної допомоги солдатам цього дня ще не відразу спинив свій біг. Волонтери-активісти, як кажуть, вийшли в народ, встановивши скриньку біля міського КООП-маркету. І спільними зусиллями до кінця дня зібрали 39 тис. 871 гривню. З них 14 тис. 869 грн. було пожертвувано підприємцями, сільськими головами, виконавчим апаратом РДА і районними депутатами. Інші кошти були зібрані на початку марафону його ініціаторами та під час волонтерських виходів у масові місця.

Цього ж дня були придбані 5 бронежилетів, які тут же будуть доправлені громадськими активістами в місця призначення – у зону АТО, де рятуватимуть від куль солдатів, які захищатимуть нас від війни.