Нічний буревій вивертав дерева і шкодив машини в Черкасах і Шполі

27 Червня 2014 12:33
rada.cherkassy.ua

rada.cherkassy.ua

Близько сорока дерев внаслідок негоди та сильних вітрів упало цієї ночі в Черкасах.  Також у більше сотні дерев відчахнулось гілля. На щастя, в результаті таких випадків ніхто з людей не постраждав. А от чималого лиха негода накоїла міському та приватному майну. Обірвані лінії електрозв’язку та тролейбусні електромережі, понівечений транспорт та паркани, вибиті вікна – такі підсумки нічного буревію. Зокрема, падаючі дерева та гілля пошкодили в Черкасах три легкових авто та один автобус.

У Черкасах нині працюють п’ять бригад, які  розпилюють стовбури та гілля, прибираючи дерева з автошляхів. А також – відновлюють пошкоджені електромережі тощо. На ці роботи залучено шість одиниць техніки, з яких  – дві вишки, – повідомив начальник відділу екології департаменту житлово-комунального комплексу  міської ради Володимир Гусаченко.

Зазначені роботи заплановано закінчити до кінця завтрашнього дня.

shpola.in.ua

shpola.in.ua

За його словами, на Оперативну службу 1505, а також  до відділу екології  міської ради і досі телефонують городяни, повідомляючи про пошкоджене дерево чи мережу.

Біди наробила буря і в Шполі. За інформацією видання “Шпола он-лайн”, після бурхливої ночі містяни побачили зламані гілки дерев та купи листя на дорогах. У приватних садибах пощастило ще менше. Буревій, що пройшов містом минулої ночі, звалив дерева. Від наслідків буревію дотепер страждають мешканці села Кримки. Там є перебої з електропостачанням. Нині енергетики району намагаються вирішити цю проблему.