У селі на Уманщині під відкритим небом провели кінофестиваль (відео)

1 Липня 2014 14:56

“Відкрита ніч-2014” – так називається фестиваль національного кіна і телебачення, який 28 червня пройшов в селі Легедзине Тальнівського району. В програмі кінопоказу – близько 50 короткометражних фільмів українського виробництва.

01

Одночасно перегляд програми фестивалю проходив на 24 майданчиках в різних куточках України, головний з яких знаходився в місті Київ. Показ програми розпочався у всіх місцях одночасно – о 21:00, а визначення переможців було призначено на 4-ту годину ранку 29-го червня. Цього року кінофестиваль “Відкрита ніч” пройшов уже всімнадцяте.

“Минулого року ми теж показували програму кінофестивалю, тоді день проведення заходу збігся з датою нашого етнографічного свята “Трипільська толока”, – розповідає Владислав Чабанюк, організатор кінопоказу та директор заповідника “Трипільська культура”, що знаходиться в селі Легедзине. – Цього ж року кінопоказ організовували окремо від інших наших заходів”.

02

Усього ж в Черкаській області участь в кінофестивалі “Відкрита ніч – 2014” взяло 2 майданчика – одночасно з жителями та гостями Легедзиного українські короткометражки переглядали в Каневі.

Переможцем кінофестивалю став короткометражний фільм “ЗАПОВІТ” Кристіана Жерегі (об’єднання Babylon’13).

Джерело: 04744.info