Українсько-російський кордон на території Чернігівщини суттєво зміцнено

1 Липня 2014 12:46

30-06-2014-1-511x381Про це радника Президента України Миколу Томенка поінформували прикордонники, з якими він спілкувався вчора під час перебування на Чернігівщині.

Микола Томенко разом з народним депутатом Валерієм Дубілем, керівництвом Чернігівської ОДА та представниками ГО «Муніципальна ліга Києва» відвідали навчальний центр Сухопутних військ «Десна», танкову бригаду, яка готується до виконання завдань в АТО, а також мотоманевренну групу Державної прикордонної служби, що несуть службу на українсько-російському кордоні. Вони передали військовим частинам розвантажувальні жилети, акумулятори, каремати, ліхтарі нашлемні, ліхтарі на сонячних батареях, зарядні пристрої, душі польові та ін.

30-06-2014-5Спілкуючись і солдатами і офіцерами, Микола Томенко наголосив на важливості не відновлення, а створення нових Збройних сил та системи правоохоронних органів. Військовослужбовці, в свою чергу, поінформували про те, що за останній період суттєво укріплені державні кордони, продумана система, як забезпечити контроль та безпеку на української території.

Підводячи підсумки поїздки, Микола Томенко зазначив, що відчувається багато позитивних зрушень в організації роботи і військових навчальних центрів, і прикордонників. «Натомість очевидно, що цю тенденцію треба закріпити і з точки зору кадрових змін, і з точки зору фінансування, щоб цим опікувалися не громадяни України, підприємці чи місцева влада, а держава – через відповідні структури влади», – зазначив радник Президента.