У Смілі ревли мотори (фото, відео)

2 Липня 2014 18:00

Національні змагання з автомобільного слалому “Мирна країна – єдина Україна” перейшли екватор – 29 червня у Смілі завершився III етап перегонів. Попереду на учасників чекає ще три етапи, але найближчий з них аж 24 серпня.

IMG_0801

Цьогорічний сезон Національних змагань вирізняється високим рівнем професіоналізму учасників та підготовкою їхніх автомобілів. Якщо раніше на змагання пілоти часто приїздили на звичайних легкових автівках, якими їздили у повсякденному житті, то під час нинішніх змагань більшість учасників підійшли до слалому із надзвичайною серйозністю.

IMG_0824

“Хоча ситуація в країні не найкраща, але хлопці усе розуміють: стараються, приїжджають. На щастя, і у містах, де проходили попередні етапи, нас приймали тепло і допомагали, як могли. Доки будуть можливості та сили автомобільний клуб “Черкаси” організовуватиме Національні змагання,  – запевняє організатор змагань Андрій Яроменко, — На відміну від попереднього етапу, у Смілу приїхало більше 25 учасників. Вони представляють різні міста Черкащини, є учасники з Києва, Кіровограду, Кривого Рогу. Тому конкуренція – просто божевільна!”.

IMG_0863

Глядацькими фаворитами стали дві надзвичайно швидкі “Хонди” із Києва, а також “Пежо-205” із Черкас.

Ярослав Мороз приїхав із Корсунь-Шевченківського на “Запорожці”,  з цим авто у рідному місті на автослаломі він і виборов перше місце.

“Але від “Запорожця” тут лишилася лише назва і корпус, — говорить із посмішкою, — все глобально перероблено. Купили його за 100 доларів і працювали над ним рік. Навіть не рахували, скільки вклали у це”.

IMG_0844IMG_0847

Найкращих учасників визначили за результатами трьох заїздів. У категорії “задній привід” перемогу “виїздив” черкащанин Андрій Гетьман (Форд Сієра). Серед пілотів на автівках із “переднім приводом” перше місце уже традиційно виборюють кияни – Максим Шиков на Хонді. Другим у цьому ж класі став теж киянин Олександр Труш (Хонда), а третім  — представник із Кривого Рогу Сергій Філічкін на “Таврії”. Не менш запекла боротьба була і в “жіночому заліку”, де перше місце посіла Яна Гриценко на ВАЗ2108.

IMG_0879