Як нас дурять телефонні шахраї?

3 Липня 2014 09:49
pohlyad.com

pohlyad.com

Останнім часом у Каневі зростає рівень шахрайства, повідомляє перший заступник начальника міськвідділу міліції Сергій Ждан.

“Ми вже неодноразово попереджували населення про телефонне шахрайство. Коли до людей вночі телефонують і говорять, що ваша дитина нині перебуває в міліції й для того, щоб  ми її звільнили надішліть певну суму на карту або перешліть на номер мобільного телефону. Люди не розібравшись у ситуації, мерщій виконують забаганки злочинців.  Бували випадки, коли за вечір по всьому місту скуповували картки для поповнення рахунку, оскільки грабіжники в такий спосіб вирішили нажитися на людях”  – пояснює Сергій Ждан.

Ще один із варіантів телефонного шахрайства, коли злочинці розповідають, наприклад, чоловікові, що мають фото його дружини із коханцем. Якщо в нього виникне бажання отримати ці світлини,  спочатку він має перерахувати кошти на карту шахраєві.

“Технічні можливості шахраїв зростають з року в рік. Нині все частіше ми маємо справу з інтернет-шахрайствами, а тут знайти винних, м’яко кажучи, не просто”,– розповідає Сергій Ждан. На сьогодні на різних інтернет-ресурсах існує низка оголошень із рубрики “Продам”: машину, коляску, велосипед і т. д., що є знахідкою для злочинців. Так вони вишуковують майбутніх покупців, прохають перерахувати завдаток на картку, а потім їхати по товар. У результаті люди їдуть по автомобіль аж у Чернігів і шукають вулицю, якої насправді й не існує.

За словами правоохоронцям, телефонні та інтернет-шахрайства досить складно розкривати, оскільки банки не надають  інформацію стосовно своїх клієнтів. Тому працівники міліції, закликають громадян бути обачнішими та не потурати провокаціям злочинців.

 

Джерело: Канів.нет