Черкаська міліція оголосила в розшук “Сан Санича”

11 Липня 2014 14:03
echo-i.org

echo-i.org

Підозрюваного в організації “бийжидівської” провокацій під час мирного зібрання 6 квітня 2013 року на Театральній площі міста Черкаси оголошено в розшук, повідомляють у СГЗ управління МВС України в Черкаській області.

Слідчим управлінням УМВС України в Черкаській області проводиться розслідування кримінального провадження відкритого за фактом провокаційних дій, які відбулися минулого року на Театральній площі міста Черкаси. Особу організатора встановлено – ним виявився житель міста Пирятин, Полтавської області, більш відомий місцевим громадянам, як “Сан Санич”.

img_1511-1028884x682Слідство встановило, що дана особа під час мирного зібрання 6 квітня 2013 року біля Театральної площі в місті Черкаси умисно організувала групу людей вдягнутих у футболки з написами, які розпалюють національну ворожнечу та принижують честь і гідність громадян. Вже повідомлялося, вказаній особі оголошено про підозру, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 161 Кримінального кодексу України, а саме у порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років.

Наразі правоохоронцями вживаються заходи по встановленню місцеперебування підозрюваного та притягнення його до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що раніше слідчими УМВС України в Черкаській області вже завершено та направлено до суду провадження відкрите за нанесення тілесних ушкоджень одному з учасників даного мирного зібрання.