В Україні створять електронний депозитарій підручників

15 Липня 2014 10:14
osvita.ua

osvita.ua

У Міністерстві освіти і науки відбулася чергова зустріч заступника міністра Павла Полянського з книговидавцями й експертами щодо впровадження нової схеми відбору навчальних підручників.

Під час дискусії було визначено три ключових завдання, котрі потрібно реалізувати у короткій перспективі: розроблення електронного порталу, на якому будуть розміщені макети підручників для вільного вибору вчителем; створення незалежної експертної агенції з експертизи підручників, після висновку якої підручник розміщуватимуть на порталі; а також – розроблення змін до нормативних документів, санітарних норм і правил тощо.

Відповідно до визначених завдань було сформовано три робочих групи, які через два тижні мають подати перші напрацювання. Група з розроблення депозитарію має запропонувати схему доступу до ресурсу, розміщення макетів підручників на порталі, замовлення викладачем підручника та зворотного зв’язку. Окрім того, передбачено, що у вересні цього року буде організовано навчальний тренінг для викладачів, як користуватися депозитарієм.

Робоча група з розроблення структури незалежної експертної агенції працюватиме над її функціями, критеріями відбору експертів до її складу та критеріями експертизи. Третя група розроблятиме зміни до санітарних норм і правил щодо підручників.

Усі проекти, запропоновані групами, будуть розміщені на сайті МОН для громадського обговорення.

Книговидавці та експерти разом із МОН запропонували створити електронний депозитарій, який дозволить викладачам самостійно обирати підручник для навчання.

Джерело: ОсвітаUA