Перевірити дротове радіо, зробити запаси води. Одарич оприлюднив поради на випадок диверсії в Черкасах

21 Липня 2014 10:40
vkurse.ua

vkurse.ua

Міський голова Черкас Сергій Одарич заявив, що працював минулого тижня над питанням готовності міста до надзвичайних ситуацій. Диверсія із повним знеструмленням міста, припинення водопостачання, руйнація Канівської ГЕС тощо. Окремо – питання оборони міста та захисту стратегічних об’єктів від диверсійних груп.

“Питань виявилось багато… Ніби і все відпрацьовано, але при моїх спробах моделювати реальну ситуацію – суцільні збої. Захист 100%, але на папері, – написав Одарич у своєму фейсбуку. – За п’ятницю, суботу і неділю зробили дуже багато – встановили і перевірили автономні дизель-генератори на артезіанських свердловинах, чітко спланували системи зв’язку, інструкції для населення, постачання продуктів і медикаментів тощо. Повну підготовку маємо завершити за 3-4 дні”.

За словами мера, на тижні міська рада планує  поширити для кожної черкаської родини детальні пам’ятки про дії в надзвичайних ситуаціях.

“Почати прошу із перевірки роботи вашого дротового радіо – в разі відключення електроенергії це буде єдиний канал інформування. І зробіть дома невеличкий запас води (хоч би й з використаних пластикових пляшок) – по 5-10 л на людину, – радить Одарича. – Краще не скористатись, ніж виявитись не готовими”.