“Православний автомайдан” доставив військовим на південні кордони України 40 тон “гуманітарки” (фото)

21 Липня 2014 11:45

Духовенство та волонтери Черкащини відвідали прикордонників – моряків, що охороняють кордони на Азовському морі, та військових південної частини зони АТО, які дислокуються на південних блокпостах та позиціях.

P7162620

У так званому “православному автомайдані” взяли участь митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, військовий капелан Черкаської єпархії прот. Анатолій Лещенко, голова Драбівської районної ради Дзега Володимир Дмитрович та волонтери міст Золотоноші і Городища. Воїнам повезли 40 т гуманітарної допомоги, в т.ч. продукти харчування, бутильовану воду, закрутки, консервацію, засоби гігієни, медикаменти та амуніцію. Її збирали у м. Черкаси, на Драбівщині, Золотоніщині, Уманському, Корсунь-Шевченківському та Городищенському районах.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAP7162621OLYMPUS DIGITAL CAMERA
У Маріуполі прикордонникам було освячено зброю, катера охорони, та базу розташування. З воїнами-учасниками АТО було проведено молебень за загиблими та за перемогу Українського війська, окроплено свяченою водою та проведено щиру духовну бесіду. Учасники цієї поїздки стали очевидцями схоплення сепаратиста – місцевого комуніста, який вів деструктивну агітацію на одному з заводів Маріуполя, та доставлення його в штаб АТО.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAP7162694OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Приємною несподіванкою стала зустріч серед бійців видатної особи Євромайдану – Володимира Парасюка.