Чому Черкаси живуть на “пороховій діжці”? (відео)

22 Липня 2014 09:26
grim.in.ua

grim.in.ua

Головний каналізаційний колектор Черкас може рвонути будь-якої миті. Такими є результати його діагностики. В якому місці чекати біди, фахівці передбачити не можуть. Але і без роботи не сидять. Вже тиждень ладнають місце попереднього пориву. Та й там не все гладко. Завод, на якому раніше купляли необхідні труби, нині у зоні АТО. Про це – в сюжеті ТРК ВІККА.

Василь Литвиненко, начальник цеху мереж водопостачання та водовідведення КП “Черкасиводоканал”: “В результаті тривалого терміну експлуатації і газової корозії верх залізобетонного колектора вийшов з ладу”.
Щоб дістатися місця пориву водоканалівці заглибилися на шість метрів під землю. Понівечену трубу розчищають вручну. А от із її заміною – проблема. Завод, який виготовляє необхідні конструкції розташований у зоні АТО.
Сергій Овчаренко, директор КП “Черкасиводоканал”: “Все залежить від того, на скільки швидко ми можемо отримати ті труби того діаметра, які необхідно сьогодні тут замінити. Тому сьогодні розглядається варіант, щоб тимчасово включити по трубам, які є сьогодні в наявності. Потім при поставці решти подовжити виконання цих робіт”.
На водоканалі сподіваються, що цю ділянку відремонтують протягом кількох тижнів. От тільки гарантувати, що за цей час не рвоне в іншому місці фахівці не можуть. Діагностика цього колектора показала – він вкрай зношений. Мережі вже за сорок років. А це практично удвічі більше, ніж відведено.