Мисливцям радять подбати про підготовку до сезону

22 Липня 2014 09:00
mogpod.com

mogpod.com

Уже скоро в на Черкащині розпочнеться сезон полювання на пернату дичину. Кожен мисливець, згідно закону, повинен мати при собі документи, що дають йому право полювати:

посвідчення мисливця;
щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання;
відстрільну картку;
дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю;
у разі використання під час полювання собак мисливських порід чи інших ловчих звірів і птахів, на них потрібно мати відповідний паспорт.

Отримати посвідчення мисливця та щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання можна в обласному управлінні лісового та мисливського господарства (м. Черкаси, вул. Боженка, 4) по вівторках та четвергах з 9.00 до 12.00 та з 13.00 до 15.00.

Обмін щорічної контрольної картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання здійснюється в обласному управлінні з понеділка по п’ятницю (з 08.00 до 12.00 та з 13.00 до 17.00).

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 6 червня 2011 року №491-Р обласним управлінням надаються платні адміністративні послуги:

– видача посвідчення мисливця – 50 гривень;

– видача дублікату посвідчення мисливця – 100 гривень;

– видача щорічної контрольної картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання – 10 гривень;

– видача дублікату щорічної контрольної картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання – 30 гривень.

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства рекомендує усім мисливцям завчасно оформити усі необхідні документи, щоб зустріти мисливський сезон підготовленими.