Після звернення одурених чорнобаївців міліціонерам у райвідділку “надавали по вухах”

24 Липня 2014 08:34
rodniknews.in.ua

rodniknews.in.ua

Про результати розслідування численних випадків із “віконними аферистами”, які орудують на Чорнобаївщині, відзвітував у своєму фейсбуку начальник управління МВС у Черкаській області Владислав Пустовар.

Каже, що того ж дня, як обурені чорнобаївці пікетували обласне управління МВС, наказав створити комісію, щоб розібратися зі скаргами людей.

“Уже маємо результати. Як з’ясувалося, дійсно, потерпілі декілька разів зверталися до співробітників Чорнобаївського райвідділу міліції, на що отримували лише формальні відписки. На сьогоднішній день заяви громадян зареєстровані відповідним чином, по яким наразі відкрито кримінальне провадження та проводиться слідство, – проінформував Пустовар. – Співробітників, які проігнорували свої службові обов’язки, притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Зокрема, першого заступника начальника відділу – начальника слідчого відділення, заступника начальника – начальника кримінальної міліції та дільничного Чорнобаївського РВ, який проігнорував звернення громадян, попереджено про неповну посадову відповідність. Оперуповноваженому, який не виконав своїх обов’язків щодо захисту прав заявників та прийняв необ’єктивне рішення, оголошено сувору догану.
Також суворо вказано особисто начальнику райвідділу через формальний підхід підлеглих при проведенні перевірок за зверненнями громадян та попереджено про недопущення таких прорахунків у майбутньому”.

Головний міліціонер Черкащини підкреслив, що його позиція незмінна: завдання міліції Черкащини і кожного правоохоронця – забезпечення правопорядку та законності на території області та захист громадян. “Кожен працівник міліції, який порушує законодавство буде притягнутий до відповідальності, не зважаючи на звання та посаду”, – зазначив Пустовар.