На черкаському пляжі врятували чоловіка

28 Липня 2014 16:00
kropyva.ck.ua

kropyva.ck.ua

У неділю, 27 липня,  близько 15-ої години на черкаському комунальному пляжі “Соснівський” рятувальник  міської комунальної аварійно-рятувальної служба витягнув живим з води 38-річного чоловіка, який ледь не втонув.

Як виявилось, той, хильнувши зайвого, пішов купатись, прихопивши з собою дитяче надувне коло. Коли ж заплив за буї – відчув себе зле, перевернувся і почав тонути. Усе це відбувалось вдень, коли на пляжі було доволі людно.

“Лише завдяки професійності та оперативним діям рятувальників комунальної установи “Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальної служби”, які вчасно помітили тривожні сигнали на воді, цього горе-плавця вдалось живим витягнути з води на берег. Після чого чоловіку було надано першу медичну допомогу та у задовільному стані відправлено додому, – розповів начальник управління цивільного захисту департаменту житлово-комунального комплексу міської ради Юрій Кривошея.

За його словами, цьогоріч це далеко не перший випадок порятунку людини на воді. У своїй щоденній роботі за останні роки черкаські рятувальники подарували шанс на життя багатьом відпочиваючим на воді.

Через порушення елементарних правили безпеки на воді від початку року на території Черкаської області на воді загинуло 42 людини, з них  дві – в обласному центрі (у зимовий період).