“Черкаські козаки” заспівають у Чикаго, Клівленді і Нью-Джерсі

31 Липня 2014 09:33

06ba798de46f95da378331b8bcc64b5a_M«Черкаські козаки» за океаном піснею уславлять Україну. Окремо — Черкащину, адже, крім народних пісень, повезуть уже давно популярні серед українських слухачів твори нашого композитора Анатолія Ковбаси. Зокрема його ліричні пісні «Продається хата», «А солов’ї кохаються».

Організатори концертного туру улюбленого не лише в області колективу (а це представники української діаспори в США) вирішили: нелегкі для отчого краю дні саме пісня має згуртувати всіх українців світу.

Офіційно гурт називається ансамблем військово-патріотичної пісні та об’єднує десятьох чоловіків.
— Зрозуміло, що зараз складно мистецькому колективу знайти підтримку, — каже керівник ансамблю Юрій Марштупа. — Лише коли звернулися до сільського голови Білозір’я Черкаського району Володимира Міцука, він відразу зголосився нас підтримати. Тож їдемо у США як колектив, що працює в сільському будинку культури Черкаської області. А ще — постійно допомагає нам директор обласної філармонії Юрій Федоряка, он і сьогодні проводимо на її сцені репетицію. Виступи заплановані в Детройті, Чикаго, Клівленді, Нью-Джерсі. До речі, у Чикаго є свій чудовий ансамбль української пісні «Лелека», який користується величезною популярністю, і не лише серед україномовної публіки.