Активісти дали обласному прокурору три тижні, щоб розібратися з одіозними правоохоронцями

4 Серпня 2014 20:46

“Скільки часу треба міліції, щоб їх покарати? Більш як півроку пройшло!”, – обурювалися сьогодні активісти під Черкаською обласною прокуратурою, вимагаючи негайно, на час розслідування, відсторонити від виконання службових обов’язків міліцейських високопосадовців, слідчих, прокурорів, які причетні до порушення прав громадян під час революційних подій; притягнути до кримінальної відповідальності винних міліціонерів та прокурорів і передати справи до суду.

SONY DSCSONY DSC

Активісти виглядали рішучими, заявляючи, якщо їхні вимоги не виконають до 24 серпня, то прокурорів просто винесуть з приміщення прокуратури. А питання порушення кримінальної справи проти обласного прокурора за бездіяльність будуть ставити перед Генпрокуратурою.

SONY DSCSONY DSC

До людей вийшли працівники прокуратури. Зокрема, один із них проінформував, що працює 15 слідчих, які працюють над розслідування злочинів проти активістів під час революційних подій 2013-2014 р.р., і вони вже допитали 1,5 тисячі потерпілих. Зокрема, прокуратура зібрали докази з приводу перевищення влади стосовно колишнього обласного начальника УМВС Ліпандіна. Йому винесли підозру і оголосили в розшук. Тому і стосовно інших правоохоронців нині збираються факти, щоб оголосити їм підозру.

Зрештою, учасники акції, який зібрали організатори акції – ЧММГО “Демократичні перетворення України” і Координаційна рада Майдану Черкащини – передали заступнику обласного прокурора письмове звернення зі згаданими вимогами. І домовилися знову зібратися після 24 серпня.