У Черкасах створюють комітет, аби допомогти військовим у “котлах” (відео)

6 Серпня 2014 14:30
zn.ua

zn.ua

У Черкасах зібралися представники громадськості, священики і батьки мобілізованих, переважно, у прикордонні війська, аби сформувати Координаційний комітет сприяння виходу з кризових станів АТО.

Батьки мобілізованих черкащан зі сльозами на очах переповідали, як служиться їхнім дітям. Кажуть, мають претензії до керівників АТО.

“Те, що Гелетея показують, як він виступає в обмундируванні й формі, – це дуже добре. Але в підрозділі, де служить мій син, продукти закінчилися ще 19 липня, боєприпаси вже закінчуються, – каже Сергій Белько зі Звенигородщини. – Якщо у конфлікті приймають участь тільки прикордонні війська, то це прикордонний конфлікт. Якщо ж у дії вступають регулярні частини армії, то це вже війна. По всім військовим канонам нині війна. Бо з боку Росії задіяні регулярні частини. А наше керівництво  каже, що це – АТО”.

На думку Белька, громадськість має змусити політиків визнати конфлікт війною і надати більше допомоги як мобілізованим у лави армії, так і тим, хто вже відвоював. А також більшу уваги приділити родинам загиблих.

Військові, які опинилися у так званих “котлах” (в оточенні) – це найгостріша проблема сьогодні, впевнений митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. До нього безперебійно дзвонять батьки таких військових і просять про допомогу. Координаційний комітет сприяння виходу з кризових станів АТО й займатиметься допомогою таким солдатам.

“Ми вважаємо, що керівництву АТО слід більше приділити увагу воїнам, які потрапили в оточення. Шляхи до них заміновані, проїхати неможливо, їх постійно обстрілюють з боку Росії, закінчуються продукти й боєприпаси. Якщо не натиснути на керівництво АТО, то вони їх просто “спишуть” в якості вантажа 200, а тих, що тікатимуть через російський кордон, судитимуть, як зрадників. Але чи можна судити людей, що рятували своє життя? – заявив владика. – Наше завдання – допомогти батькам, в яких мобілізовані діти. В Черкасах ми створимо філію такого Комітету, на перспективу він буде всеукраїнського масштабу”.