Подільника “Бєса”, якого затримали на Корсунщині, посадять на 15 років?

8 Серпня 2014 13:21

1307274594_570Соснівським районним судом міста Черкаси задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, щодо обрання до мешканця Донецької області запобіжний захід у вигляді тримання під вартою за злочин проти основ національної безпеки України, інформує  прес-служба прокуратури Черкаської області.

Зокрема, вказана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Установлено, що він у період з червня по серпень 2014 року здійснював збір розвідувальної інформації щодо військових формувань Збройних сил України, задіяних у проведенні АТО, з метою подальшої її передачі керівникам незаконних збройних формувань та представникам спеціальних служб Російської Федерації.

5 серпня поточного року вказану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України.

За даним фактом у вказаному кримінальному провадженні прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво.

Наразі досудове розслідування триває.

Довідково: ч. 1 ст. 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що 5 серпня СБУ України затримали громадянина України «В», мешканця міста Артемівськ Донецької області, який сприяв спецслужбам РФ у підривній діяльності проти України. Зокрема, «В» за завданням керівника однієї з розвідувально-диверсійних груп ГРУ ГШ ЗС РФ І.Безлєра (позивний «Бєс»), яка діє  у м. Горлівка Донецької області, збирав розвідувальну інформацію про   підрозділи Збройних Сил України, задіяні в АТО.

Під час обшуку у помешканні в селі Набутів Корсунь-Шевченківського району Черкаської області, де цей громадянин тимчасово переховувався,  вилучено списки терористів, які беруть участь у бойових діях на боці т.зв. «ДНР», платіжні квитанції із сумами виплачених бойовикам гонорарів, мисливську рушницю «Сайга» з магазином до АК-74, спорядженим бойовими набоями.