Чоту Березового тепер очолює черкащанин

16 Серпня 2014 14:00
На фото Геннадій Шевченко та Віталій Косяк

На фото Геннадій Шевченко та Віталій Косяк

Черкащанин Геннадій Шевченко із Народної самооборони вже більше місяця воює у складі батальйону “Азов”. На Спаса Шевченкові випало відвідати рідних у Черкасах, бо разом з побратимами приїздили з АТО хоронити свого командира — чотового Миколу Березового, чоловіка Тетяни Чорновол.

Шевченко розповів: “Там йде серйозна війна. Звикли до пострілів, до куль. Весь час перебуваєш напоготові. У Черкасах ходжу і теж оглядаюсь на дахи та на вікна за звичкою”.

“Поки що хлопці тимчасово обрали мене замість Березового чотовим. За черкащан, — каже Шевченко, — там не соромно. 6 корсунчан воює в “Азові”, хлопці з “Ультрас”, — каже Шевченко.

У чоту Шевченка пішов воювати і черкаський активіст Віталій Косяк.

“Самообороні у Черкасах робити нічого. Усі міцні чоловіки мають бути на передовій, а волонтерським збором допомоги цілком успішно можуть зайнятися і жінки”, — переконаний Геннадій Шевченко.

На бронежилети “азовець” не жаліється. “Бронежилети і каски польські, кулю тримають, — запевняє Шевченко. — Хлопця, який загинув разом з Березовим, обстріляв снайпер. Дві кулі потрапили у каску і не пробили її, а третя у шию, яка була, на жаль, смертельною. У  Колі Березового була не смертельна рана, але снайпер потрапив йому прямо у артерію на нозі, а джгута, щоб зупинити кров, не було”.

“Азовці” розповіли, що найбільше потребують таких речей: тактичні рукавички, рюкзаки, джгути, бандажі, знеболювальні, берці, а також біноклі з лазерним далекоміром, тепловізор. Напружена ситуація і з транспортними засобами, хлопці воюють на власних автівках.