Школи у Слов’янську й Лисичанську, які відновлюють черкащани, носитимуть імена Шевченка і Хмельницького

18 Серпня 2014 09:55

 

Українська школа у Лисичанську. Фото Андрія Кравця

Українська школа у Лисичанську. Фото Андрія Кравця

Чотири машини гуманітарної допомоги з Черкащини для звільненого Лисичанська, у вихідні дісталися пункту призначення. “Гуманітарку” розподілили так:  три вантажівки – місцевому населенню, ще одну – у батальйон Нацгвардії, перекинутий сюди з Черкас.

Про це у своєму фейсбуці написав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, який побував на сході.

“Відвідали школу у Лисичанську, яку відбудовуватимуть черкащани – домовилися, що вона носитиме ім’я Богдана Хмельницького. Нагадаю, що школа у Слов’янську, яку так само відновлюють черкащани, буде імені Тараса Шевченка. Дуже хочу, щоб школи Хмельницького і Шевченка на Донеччині і Луганщині допомогли місцевим дітям рости патріотами своєї нації й держави, з усвідомленням того, що “край Тараса і Богдана” – це не лише Черкащина, а вся Україна”, – розповів Ткаченко.

Також він зазначив, що в.о. голови Луганської ОДА Ірина Веригіна, яка супроводжувала черкащан у цій поїздці, виступила з пропозицією перейменувати площу у звільненій Станиці Луганській на честь героя АТО –  командира черкаських прикордонників Ігоря Момота, який загинув 11 липня від обстрілу ворожого “Граду”.