31-річний уманчанин з батальйону “Айдар” загинув, зупиняючи колону з російською зброєю і вояками

19 Серпня 2014 09:00
530c7a9049b00

society.lb.ua

Сьогодні, 19 серпня, в Умані прощатимуться з бійцем батальйону “Айдар” Іваном Качуром, який загинув 16 серпня в зоні проведення АТО – на Луганщині.
У виконкомі Уманської міської ради інформують, що о 10:00 за адресою вул. Пролетарська, 20 розпочнеться прощання із загиблим. О 12:00 в Свято-Успенському храмі (р-н Міщанка) буде проведено відспівування. О 13:00 – похорон на кладовищі Софіївської Слобідки.

“Вечірня Умань” пише, що 31-річний Іван Качур загинув, виконуючи своє перше та останнє бойове завдання.

Уманчанин провів у зоні АТО лише 8 днів. Був мінометником. Боєць виконував своє бойове завдання біля селища Хрящувате, що недалеко від Луганська. Це саме та дорога, по якій колони із російським озброєнням і бойовиками йдуть в Україну.

“Іван був справжнім козаком. Мужнім хлопцем. Ми разом з ним йшли пліч-о-пліч в бою, – розповідає бойовий товариш Віталій. – Здається, ще в середу ми разом з ним підбили танк сепаратистів. А вже у суботу в нас поцілив уламок бомби. Мене поранило, а в Івана уламок забрав життя”.

Головним завданням “айдарівців”  було перекрити шляху сепаратистам до Луганська, аби вони не могли постачати зброю та іншу техніку до міста.

Бойове завдання вони виконали. Але  ціною чотирьох життів.