Відбудована школа у Слов’янську знайшла “побратима” на Черкащині

8 Вересня 2014 18:47

288Договір про співпрацю днями підписали директори черкаської школи №28 та Слов’янської школи №15 (Донеччина). Це відбулось під час урочистого відкриття навчального процесу у донецькому закладі, який був повністю відбудований коштами черкаських меценатів після обстрілу терористами.

Черкаська школа № 28 не випадково стала школою-побратимом слов’янського навчального закладу, оскільки сама носить ім’я Тараса Шевченка. Після 5 вересня однойменний навчальний заклад з’явився і у місті Слов’янськ, що на Донеччині. На знак присвоєння навчальному закладу такої високої назви, у ньому відкрили погруддя Кобзаря, подарували шевченківську бібліотеку, а від митців Черкащини вручили вишите полотно до Шевченкового 200-річчя.

“Договір про співпрацю передбачає обмін педагогічним та учнівським досвідом, організацію спільних заходів по навчальному процесу, колективні уроки, культурні заходи, інтеграційні зустрічі”, – анонсує пункти угоди директор черкаської 28-ї школи Тетяна Скорик.

За її словами, вони з донецькими колегами визначились, що незабаром почнуть працювати по угоді і до кінця року обов’язково відбудеться наступна зустріч.