У Черкаський центр гостинності для переселенців переймати досвід приїздять навіть зі столиці (відео)

9 Вересня 2014 10:15

384058853У Центр гостинності для переселенців переймати досвід приїздять навіть зі столиці. Тамтешні волонтери починали із допомоги  кільком десяткам перших біженців із Криму у тісній кімнатці, а тепер чиновники виділили для них просторе приміщення, бо за день у центр приходять сотні людей.

Всього ж у реєстрі волонтерів 3 тисячі переселенців, що звертаються по допомогу, йдеться в сюжеті ТСН. Ранок. Одяг, взуття  та продукти у центр гостинності приносять небайдужі черкащани, а от сортувати, допомагати людям підібрати необхідне, пакувати продуктові набори сюди постійно приходять майже дві сотні волонтерів. Роботи вистачає усім.

“Стандартний пакет виглядає так, значить, тут картопля, макарони і крупа… Ви самі розумієте, що це люди принесли і багато його не може бути”, – показав продуктовий набір координатор Черкаського  волонтерського центру гостинності Андрій Руденко.

Продуктів нині значно менше, бо містяни насамперед допомагають армії, тому волонтери  намагаються  наповнити пакунки хоча б для мам із дітьми.

Більше продуктів можна було б зібрати  по селах, але для цього центру дуже потрібна вантажівка, щоб волонтери розвозили допомогу і в районні центри, де також є біженці зі сходу та Криму. Всього ж на Черкащині тимчасовий прихисток знайшли  понад 5 тисяч людей.