Особовий склад батальйону “Черкаси” готовий до виконання завдань у зоні АТО

10 Вересня 2014 15:10

DSC00591“Батальйон “Черкаси”, який минулого тижня здійснив марш у зону АТО на виконання розпорядження Генерального штабу, забезпечено всім майном, озброєнням і технікою відповідно штату на 100%.  Підрозділи батальйону у вигляді рот придані відповідним бригадам Збройних сил України. Бригади забезпечені бронетехнікою, важким озброєнням, у тому числі, й артилерійське”, – зазначив заступник Черкаського обласного військового комісара полковник Ігор Яшкін.

За його словами, зоні своєї відповідальності на сході України батальйон “Черкаси” приступив до виконання визначених завдань командування. Батальйон передано у підпорядкування командування сил АТО. Бійці батальйону “Черкаси” виконуватимуть завдання у складі підрозділів військових частин, які мають відповідну техніку.

Таким чином Яшкін прокоментував інформацію, яка вчора почала ширитися інтернетом про відсутність зброї у вояків батальйону “Черкаси”.

Він також зауважив, що про відмову військовослужбовцями батальйону виконувати завдання командування йому невідомо.

“Факту відмови виконувати наказ не знаю. Є розмови, є в інтернеті інформація, але мені такий факт невідомий. Я сьогодні спілкувався з обласним військовим комісаром полковником Курбетом, який зараз знаходиться в батальйоні тероборони “Черкаси”, він сказав, що особовий склад готовий до виконання завдань, поставлених вищим командуванням, – сказав Яшин. – Хлопці наші нікого не здали і нікуди не втекли. Вони виконують те, що визначено командуванням. А командування попіклується про те, щоб вони були забезпечені бронею, озброєнням. Якщо якийсь солдат подзвонив і сказав, що щось не так, не факт, що так є насправді. Бо солдат не володіє всією обстановкою, як командування. На рівні командування виконуються всі завдання, щоб зберегти особовий склад батальйону”.

Утім, батько одного з бійців батальйону “Черкаси”, Іван Мусієнко каже, що в черкащан, крім старих автобусів, в яких їх перевезли з Одещини на схід, і автоматів, нічого немає.

“Вони ночують у недобитих “пазівках”. Якщо “пазіки” і ГАЗ-53 – це бронетехніка – то вибачте. Автобуси і автомати – це все їхнє озброєння. Людей кидають на передову як гарматне м’ясо”, – обурюється батько.