На території Липівського заказника правоохоронці встановили стаціонарний пост нагляду

11 Вересня 2014 16:23
mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Правоохоронці спільно з Державною екологічною інспекцією та громадськими організаціями взялися охороняти заповідну зону в акваторії Дніпра. Аби не допустити незаконний вилов живих водних ресурсів, на воді встановлено стаціонарний пост, завдяки якому можна буде здійснювати цілодобовий нагляд та оперативно реагувати на ті чи інші порушення.

Раніше співробітникам лінійного відділу міліції в місті Черкаси спільно з екологічною інспекцією щоразу доводилося долати значну відстань, щоб виявляти та затримувати порушників, які займаються незаконним водним промислом на території Липівського заказника, де це заборонено. Головним завданням стаціонарного поста являється охорона території заказника від браконьєрів та любителів риболовлі, адже саме тут категорично забороняється поява будь-яких плавзасобів, рибальство, полювання, а також відпочинок.

Стаціонарний пост з розпізнавальними знаками постійно буде знаходитись на воді. Саме на ньому правоохоронці разом із представниками екологічної інспекції та громадськими активістами, цілодобово здійснюють охорону водних ресурсів і можуть оперативно реагувати на будь-які порушення в акваторії Дніпра.

Начальник лінійного відділу міліції в річковому порту міста Черкаси Олег Меркулов зазначив, що останнім часом кількість фактів браконьєрства зменшилась, але знаходяться громадяни, які попри всі заборони намагаються порибалити або навіть пополювати в заповіднику. Також Олег Геннадійович зауважив, що при виявлені таких порушників, їх очікуватиме суворе покарання відповідно до чинного законодавства, яке передбачає не тільки штрафні санкції, а й навіть позбавлення волі.

Територія Липівського заказника становить близько 4500 гектарів і під час осінньо-зимового періоду тут знаходиться основна частина живих водних ресурсів.