“Листування Тараса Шевченка” з Черкас – серед найкращих на форумі книговидавців у Львові

12 Вересня 2014 18:30
procherk.info

procherk.info

Міжнародний форум, що почав роботу у Львові 12 вересня, традиційно зібрав у місті рекордну кількість вітчизняних та зарубіжних видавництв. Свою книжкову продукцію тут представили 210 видавців, 370 авторів, а серед моря нових прекрасних книжок 316 були номіновані на здобуття премії “найкраща книга Форуму 2014”.

Наприкінці першого дня були підведені підсумки поліграфічного змагання. Серед двох десятків найкращих книг опинилася і черкаська від видавництва “Брама Україна” – солідний блакитно-сірий том “Листування Тараса Шевченка” під реакцією академіка С. Єфремова, унікальне репринтне видання, яке в останній раз бачило світ у 1929 році.

Біля стенду черкаської “Брами” знаходимо її директора Олександра Третякова, він саме відповідає на запитання симпатичних молодих одеситок, що зацікавилися шевченківським “Кобзариком” – ще одним яскравим брамовським виданням, в якому вірші Кобзаря оформлені яскравими та зворушливими у своїй наївній любові малюнками малих черкасців. Поруч – книга-переможець, виглядає дуже презентабельно: 1056 сторінок тексту з коментарями. 244 сторінки – це листи самого Тараса Григоровича, біля 200 – листи дописувачів до нього, все інше – це коментарі та посилання.

“Науковим консультантом цього видання став заступник директора інститут літератури НАНУ Сергій Гальченко, – розповідає Третяков. –  Це людина, яка працювала директором інститут Т. Шевченка у Києву, спеціаліст номер один у сучасному Шевченкознавстві, який знає поета до останньої літери його рукописів

Серйозне видання не могла не оцінити конкурсна комісія. Приємно, що Черкаси так яскраво прозвучали на одній зі сцен Форуму, на якому можна загубитися серед безлічі цікавих заходів, книжкових презентацій та проектів.

Джерело: Прочерк