Під час перемир’я в Донецьку загинув пластун із Черкас Євген Подолянчук

16 Вересня 2014 12:19
plast.org.ua

plast.org.ua

У неділю, 14 вересня, при обороні аеропорту міста Донецька під час мінометного обстрілу від поранень осколком у голову загинув спецпризначенець 3-го полку Євген Подолянчук. Він помер по дорозі в лікарню.

За словами колег, Євген відзначався професійністю та порядністю, зазначає “Гречка”. У червні він отримав звання старшого лейтенанта спецназу, організовував оборону аеропорту в Донецьку.

Євген Подолянчук  – старший лейтенант, командир групи, служив і жив останні роки в Кіровограді, родом з Черкас. Народився 4 липня 1991 р. З 2012 проходив службу у в/ч А 0680 (3 полк спецпризначення). Одружився у травні 2013 року. Євгена добре знають як пластуна – члена  скаутської організації ПЛАСТ.

“Він вступив до Пласту у 14 років. Під час першого табору “Січ” священник запитався: “Може є нехрещені?” Хрестився прямо на таборі… Юнакував у підготовчому курені імені Ярослава Мудрого в станиці Черкаси. Затятий пластун – так двома словами характеризує його хресний батько. Через рік пластування – 18 липня 2006 року – склав пластову присягу, здобувши ступінь “учасника”. У тому ж році пройшов табір військового пластування “Легіон” (у славному Чорному лісі на Прикарпатті), який вплинув на рішення стати професійним військовим. У 2008-2012 роках навчався в Академії сухопутних військ у Львові, факультет розвідки. Навчаючись, приїзджав в Черкаси у відпустки, щоб організувати пластові мандрівки чи табори”, – згадують про Євгена на “Пластовому порталі”.

Прощання з Євгеном відбудеться в Кіровограді, поховають героя-захисника в рідному місті Черкаси.