Батальйону “Черкаси” передали на передову броньовані автівки (фото)

26 Вересня 2014 15:38

Броньований джип і два повноприводних ГАЗи-66 передали сьогодні на передову на Донеччину, де дислокується батальйон територіальної оборони “Черкаси”, з Черкас.  А вже за тиждень у розпорядженні бійців БТО буде ще шість повнопривідних вантажівок.

DSC08168_новый размерDSC08160_новый размерDSC08125_новый размер

“Для того, щоб впоратися з покладеними на батальйон завданнями, зокрема, здійснювати патрулювання захопленої бойовиками території, їм потрібно бути мобільними, при цьому для нас важливо – зберегти життя й здоров’я особового складу, – сказав обласний військовий комісар Євген Курбет. – Такі автомобілі допомагають і в цьому. Вони мають гарну прохідність та ступінь захисту. Під час несення служби в умовах, в яких опинилися черкащани, необхідно, аби солдати були захищені не тільки шоломами та бронежилетами, а й щоб був захищений під час виконання завдань. Незважаючи на те, що наші хлопці нині в складних умовах, вони тримаються і готові повернутися додому з перемогою”.

DSC08106_новый размерDSC08107_новый размер

Частковим спонсором, який втілив у життя потреби черкаських військових, виступив голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко. Він спільно з товариством “Нові напої” та місцевими громадами Маньківки й Умані віднайшов фінансову можливість для купівлі необхідної бійцям техніки.

Серед іншого, зазначив очільник області, військових до кінця наступного тижня повністю забезпечать теплими речима, термобілизною, гумовим взуттям та пічками для опалення.

DSC08093_новый размер

фото – Сергія Черкасова