Географія роботи: де готові працювати українці?

3 Жовтня 2014 10:18
chtoby-zarabotki-ne-prevratilis-v-rabstvo

vkurse.ua

Українці все частіше шукають роботу в Польщі, Чехії, Італії, Канаді та інших країнах. Про це свідчать дані аналітиків olx.ua.

Найбільше українці цікавляться вакансіями в Польщі. На другому місці за популярністю – Чехія, на третьому – Канада. З початку серпня активність з пошуку роботи за кордоном значно збільшилася. На 144% зросла кількість запитів про роботу в Італії в порівнянні з червнем-липнем 2014. На 133% частіше шукають роботу в Канаді. На 100% більше зафіксовано пошукових запитів, пов’язаних з роботою в Чехії.

У той же час, з початку серпня і по поточний момент знизилося чисельність охочих працювати в Росії – їх на 22% менше в порівнянні з червнем-липнем 2014 року. Однак негативна тенденція не позначилася на столиці Росії – в Москві роботу шукають зараз частіше на 32%, ніж у червні-липні.

В інтернеті досить багато запрошень влаштуватися на роботу за кордоном. Роботодавці або кадрові агентства в більшості випадків беруть на себе все документальне оформлення з переїзду і працевлаштування.

У Польщі потрібні українські різнороби, будівельники, зварювальники, вантажники, електрики, водії, працівники підприємств, швачки, покоївки, офіціанти, кухарі. Потрібні також люди на сезонні та сільськогосподарські роботи: збір врожаю, грибів та ягід, покіс трави, сортування лука, чистка часнику, упаковка овочів, догляд за овочами і фруктами в теплицях. А от зарплата програміста в цій країні може досягати $ 10 000.

Як і в Польщі, в Чехії готові надати роботу українським різноробам, а також офіціантам і кухарям. Крім того, чеська приватна клініка готова прийняти на роботу українських лікарів різних спеціальностей. Робота надається після проходження курсів чеської мови та переатестації. Заробітна плата лікаря може досягати $ 3000.

У Канаді треба робочі спеціальності. Роботодавці вимагають наявність досвіду та знання англійської мови. Є пропозиції для далекобійників, малярів, фахівців будівельних спеціальностей, автомеханіків, автослюсарів, механіків сільськогосподарської техніки. Жінки можуть влаштуватися на роботу доглядальницями і покоївками. При цьому роботодавці розглядають тільки кандидаток з досвідом роботи. Для студентів є можливість стажувань та спеціальних програм з навчання.

Найбільше пропозицій від італійських роботодавців – для жінок. Шукають домробітниць, доглядальниць та нянь. Знання мови при цьому не має великого значення. Сімейні пари можуть разом доглядати за великим будинком і ділянкою. Зарплата стартує від 500 євро. У більшості випадків, роботодавці гарантують легальне оформлення, оплату візи, перельоту і проживання.

Джерело: Сегодня