27 cтресових ситуацій, які ми терпимо занадто часто, і як позбутися їх

16 Жовтня 2014 15:32
unleashyourvoice.wordpress.com

unleashyourvoice.wordpress.com

Стресові ситуації часто порушують наш внутрішній баланс і відчуття щастя. Пропонуємо матеріал Марка Черноффа про найбільш поширені стресові ситуації, в які ми часто потрапляємо і які ми можемо успішно уникати й подолати, щоб розвиватися, повноцінно жити і відчувати щастя.

Життя має давати задоволення і вдячність, а не терпіння і страждання

У житті непотрібні терпіння і стреси можуть кровоточити, забирати вашу енергією і зробити неможливою ефективну діяльність. Ви не можете жити щасливим, успішним, повноцінним життям, коли ви витрачаєте всю вашу енергію на терпіння і примирення з речами, які не повинні допускатися. Іноді потрібно наполягти на своєму.

1. Негативне сприйняття.

Якщо ви виберете стан нещастя, то знайдете мільйон причин, щоб скаржитися і бути незадоволеним. Оберіть щастя і ви знайдете мільйон причин, щоб усміхатися.

2. “Драматичні гуртки”.

Не загрузніть в осуді й пліткуванні. Не піддавайтеся на негатив і драматичні перипетії навколо вас. Будьте позитивними. Дайте людям шматочок свого серця, а не шматок вашого розуму. Життя занадто коротке, щоб витрачати його на осуд інших і розпалювання проблеми, якої по суті не існує. Замість цього розчиніться у вдячності і в тому, щоб бути значно кращим, ніж це необхідно.

3. Нав’язлива думка, що ви могли б бути добрішими.

Маленький акт доброти вартує більше, ніж найкращий намір.

Те, які відчуття і думки ви даєте іншим про них самих, говорить дуже багато про вас. Тому потрібно ставитися до людей належно, з любов’ю.

Доброта – це дуже цінний подарунок, який ви завжди можете дозволити собі подарувати іншим.

Будьте солодощами в гіркоті інших і світлом в їх темряві. Завжди будьте добрішими, ніж ви себе відчуваєте.

4. Самокритичні думки.

Якщо ви відчуваєте, що інші не ставляться до вас з достатньою любов’ю і повагою, перевірте свій цінник. Можливо, ви підсвідомо знизили свою вартість. Тому що саме ВИ визначаєте для інших свою вартість, показуючи їм, що ви готові прийняти за ваш час і увагу. Якщо ви не цінуєте і не поважаєте себе всім серцем, то ніхто ніколи не буде цього робити.

5. Сучасне поглинене думками про болісне минуле.

Перший крок до живого життя, котре ви прагнете – це залишити позаду життя, яке ви не хочете. Відпустити минуле – перший крок на шляху до щастя. Ви перебуваєте тут через особливу причину і ви повинні жити цим моментом. Перестаньте бути в’язнем свого минулого. Станьте творцем сучасного. Вчіться на своїх помилках і розчаруваннях, але не карайте і не звинувачуйте себе через них. Живіть за межами ваших шрамів і зосередьтеся на великих можливостях, які чекають вашої негайної уваги.

6. Бути занадто “зайнятими”, щоб цінувати важливі життєві миті.

Так важко забути біль, але іноді ще важче запам’ятати приємні миті життя. Життєві шрами не дають відчуття щастя. Часи блаженного умиротворення і щастя рідко є ефективними, якщо ми не живемо сьогоднішнім, не є усвідомлено присутніми. Оточіть себе чудовими речами, помітивши і відчувши їх.

Так, життя має багато сірого й печалі, тому ви повинні шукати веселку і зафіксувати-відчути її. Існує краса у всьому; іноді ви просто повинні подивитися трохи пильніше, щоб побачити її.

7. Очікування досконалості.

Життя ніколи не буде ідеальним, незалежно від того, наскільки сильно ви спробуєте стати досконалим. Навіть якщо ви вкладете все своє серце і всю душу в розвиток, ви ніколи не досягнете стану абсолютної досконалості. Завжди будуть моменти невизначеності, завжди будуть дні, коли щось іде не так, як потрібно.

Але з плином часу ви дізнаєтеся, що навіть найбільш недосконалі, неприємні ситуації можуть стати кращими, якщо додати невелику кількість любові і сміху.

8. Відсутність особистої відповідальності.

В будь-якій ситуації, в яку ви потрапляли, позитивній чи негативній, однією спільною рисою були саме ви. Відповідальність означає визнання того, що незалежно від того, що сталося до цього моменту у вашому житті, ви здатні робити вибір, що змінить ситуацію або змінить ваші думки про це.

 9. Одержимість контролем.

Коли ви молодші, ти виснажуєте себе, намагаючись взяти на себе відповідальність і контроль за всім у вашому житті, в тому числі за іншими людьми і всіма ситуаціями. Але в один прекрасний день ви розумієте, що ніколи не отримаєте контроль, доки не втратите необхідність мати його. Просто не очікуйте, що життя буде ідеальним. Ви розриваєтеся, намагаючись контролювати результат усього, що відбувається навколо вас. Час зупинитися, перевести подих, і нагадати собі, що єдине, що ви можете по-справжньому контролювати – це вибір, який ви будете робити, а рівень контролю стосується страху, який ви відчуваєте.

10. Відчуття провини від того, що немає можливості здійснити все заплановане.

Як звільнитися від відчуття провини через речі, які ви “повинні” робити кожну секунду? Так, це чудово – ретельно і постійно працювати для великих цілей, але не картайте себе за те, що не робите більше, ніж ви в змозі зробити. Знайдіть баланс між активністю і відновленням. Навчіться відпускати непотрібне і розслабитися, коли вам необхідна перерва.

11. Ідея, що щастя можна знайти лише в майбутньому.

Якщо ви усміхаєтеся безпосередньо в цей момент, то робите дуже правильно. Майбутнє народжується у кожній вашій думці та дії. Виберіть, щоб зробити його найкращим, наскільки це тільки можливо. Досить жити і чекати “як тільки”, варто почати жити, “незважаючи ні нащо”.

 12. Не оцінювати те, що у вас є, доки воно у вас є.

Іноді ми в кінцевому підсумку обманюємо себе й інших просто тому, що приділяємо більше уваги тому, що ми втратили, а не тому, що в нас є. Коли ми отримуємо щось мале, то хочемо більше. Коли отримуємо більше, то хочемо ще більше. Але коли ви втрачаєте все, то розумієте, що “дрібницями” для нас були насправді великі речі. Тому не шукайте чогось кращого кожну секунду. Замість того, щоб думати про те, що вам не вистачає, думайте про те, що у вас є те, чого багатьом бракує.

13. Список проблем більший, ніж список подяки.

Те, що вас турбує, оволодіває вами. Стрес процвітає, коли ваш список турбот більший, ніж ваш список вдячності. Щастя процвітає, коли ваш список подяки більший, ніж список занепокоєння. Тож знайдіть те, за що ви вдячні. І пам’ятайте, що робити вигляд, що ви щасливі, коли ви страждаєте і боретеся, – це невеликий приклад того, якими сильними ви є як людина.

14. Внутрішній опір тому, що відбувається.

У цей момент прийміть те, що відбувається, і любіть його. Знайте, що відбувається те, що мало відбутися, навіть якщо ви відчуваєте себе важко чи некомфортно. Відчуйте чудо, просто змінивши ваш кут огляду. І знайте, що, як і всі інші речі, це також мине.

15. Дозволяти неприємним, провальним ситуаціям формувати вас.

Іноді перехід, зміна в житті – прекрасна можливість відпустити одну ситуацію, щоб прийняти щось краще, що йде до вас. Будь ласка, ніколи не дозволяйте життєвим неконтрольованим обставинам формувати вас або давати вам привід, щоб бути нехорошими людьми. Життя призначене для перевірки вашої схильності й твердості на шляху до цілі. Залишайтеся сильними. Формуйте себе самі. Продовжуйте йти. Продовжуйте розвиватися.

16. Соціальна “обробка”.

Знати, хто ти – одна річ, але по-справжньому вірити в це і жити, відповідно до своїх принципів, природи і усвідомлення, – інша. Враховуючи соціальну “обробку” в нашому суспільстві, ми іноді забуваємо залишатися вірними собі. Не втрачайте себе в соціумі. Ви не зможете залучити потрібних людей у ваше життя, якщо будете вдавати, що ви є кимось іншим. Тож будьте собою, і якщо ви не можете знайти групу людей, цінності і свідомість якої відповідає вашим власним, будьте джерелом створення такої групи. Інші люди з такими ж цінностями і світоглядом будуть притягуватися до вас.

17. Приділяти занадто багато уваги нехорошим людям.

Неправильні речі відбуваються, коли ви довіряєте нехорошим людям і турбуєтеся про них. Прийміть цей факт. Не дозволяйте людям, які роблять так мало для вас, контролювати більшу частину ваших почуттів і емоцій. Не віддавайте занадто багато часу людям, які рідко знаходять для Вас час, або присвячують вам час, коли це зручно для них.

Знайте свою цінність. Знайте різницю між тим, що ви отримуєте від людей, і тим, на що заслуговуєте, і стійте на своєму. Краще нехай вони підуть від вас, ніж будуть ходити по вам.

18. Нечесність.

У житті і в бізнесі наша репутація завжди важливіша, ніж доходи та інші матеріальні речі. І наша цілісність коштує більше, ніж гострі відчуття. Покарання шахраїв – прожити життя в недовірі й невпевненості. Вони живуть в постійному страху, що люди, яких вони обдурили, будуть теж обманювати їх.

19. Нещирі вибачення.

Ви не можете просто вимовити вибачення. Ви повинні показати вибачення – бажання зробити необхідні зміни. Не вдавайтесь до нещирих вибачень, і не миріться з тими, хто це робить.

20. Надмірний гнів.

Та людина, яка злить вас, контролює вас. Знайте це. Іноді нам здається, що ненависть – це зброя, яка вражає людей, які нам не подобаються, але ненависть – це меч, гостре лезо якого спрямоване проти нас. Шкода, яку ми робимо, ми робимо тільки проти себе.

21. Суперечки з вороже налаштованими людьми.

Коли нас поглинають низькочастотні вібрації і негатив під час суперечок з негативними людьми, ми спустошуємося. Не витрачайте слів на людей, які заслуговують ваше мовчання. Іноді найпотужніша річ, яку можна сказати, – просто тиша. Навчитися ігнорувати певних людей – один із головних шляхів до внутрішнього миру.

22. Невдоволення і образи.

Потрібно прощати інших навіть не тому, що вони заслуговують на прощення, а тому, що ви гідні миру. Звільніть себе від тягаря бути вічною жертвою, і рухайтеся вперед з цими людьми або без них.

23. Старі й неефективні звички.

Те, що ви завжди робили це, не означає, що потрібно продовжувати його робити. Те, що ви ніколи не робили цього, не означає, що ви не можете почати зараз.

24. Порожнє незадоволення.

Роздратування і злість ніколи не допомагають. Відпущення образ і негативу дійсно допомагає. Робіть щось, що приносить користь і позитивний результат. Просто сидіти сьогодні й скаржитися з приводу того, що було вчора – порожня трата життя. Це не зробить завтрашній день яскравішим.

25. Постійні виправдання.

Краще не пропонувати жодного виправдання, ніж знаходити погані виправдання раз за разом. Так що забудьте те, чого ви не можете зробити. Зосередьтеся на тому, що ви зможете зробити. Візьміть зобов’язання рухатися вперед, незважаючи ні на що, і дотримуйтесь цього зобов’язання кожен день.

26. Постійна рутина.

Пам’ятайте, що найбільш важливою валютою в житті є досвід. Гроші приходять і йдуть, а ваші відчуття і досвід залишаться з вами аж до останнього подиху. Так що не бійтеся змінити рутину і кинути собі виклик, щоб отримати новий життєвий досвід. Іноді відхід від вашої рутини – саме те, що вам потрібно.

27. Надлишок і зайві речі.

Коли речі не покращують ваше життя, починайте позбуватися їх. Життя стає простішим, коли ви видаляєте з нього речі і людей, які роблять ваше життя важчим. Позбудьтеся зайвих складнощів життя, і тоді ви зможете провести більше часу з людьми, яких ви любите, і робити більше речей, які ви любите. Це означає позбавитися від психічного і фізичного безладу, усуваючи все зайве. Важливо, щоб ви залишилися тільки з тим, що цінне для вас.

 
І пам’ятайте, що життя – це зміна, але розвиток – це додаткова функція і можливість. Так що вибирайте мудро, починаючи з сьогоднішнього дня. Припиніть терпіти те, що не потрібно допускати. Нехай сьогодні буде перший день вашого нового життя.

Джерело: НародUA